En tradisjonell julestjerne er blant våre mest populære juleblomster, og den 12. desember kan du gjerne la den få «skinne» litt ekstra. Da feirer vi nemlig julestjernens dag.
En julestjerne fra Mexico
Julestjernens dag er en hyllest til Joel Poinsett. Han var ikke bare USAs første ambassadør i Mexico, men også en ivrig planteelsker. Poinsett tok med seg en julestjerne hjem til USA for over 200 år siden, og den populære blomsten heter derfor «Poinsettia» på engelsk. 12. desember har blitt feiret som julestjernens dag siden 1950-tallet. Benytt anledningen til å gi en julestjerne til noen du bryr seg om!
Finnes i flere farger
Julestjernen, som opprinnelig var en rød plante, er nå å få kjøpt i mange ulike farger og størrelser. Med andre ord kan den lett matche enhver interiørtrend. Vi i Floriss elsker den burgunderøde varianten. For ikke å snakke om den vakre kanelfargede typen, som passende nok har fått navnet «Julestjerne Kanel»
Julestjernen til Norge
På begynnelsen av 1900-tallet fikk den tyske emigranten Paul Ecke en idè om at julestjernen ville bli en fin juleblomst. Han begynte å selge avskårne julestjernekvister på Sunset og Hollywood Boulevard i Los Angeles.
Ecke tok siden med seg planten til Europa, og julestjernen havnet i Norge via Danmark. Thormod Hegg var mannen som begynte produksjonen av julestjerner i Norge på 1930-tallet.
I 1967 lanserte Hegg sorten “Annette Hegg”, som var en kompakt blomst med god holdbarhet. Takket være Poinsett, Ecke og Hegg har julestjernen blitt den juleblomsten vi kjenner i dag.
Slik steller du en julestjerne
- Julestjernen liker å stå lyst, men den er følsom for både kulde og for mye varme.
- Ikke plasser julestjernen i nærheten av en varmeovn eller i trekk. Unngå kulde ved transportering.
- Julestjernen liker å bli vannet lite, men ofte. La gjerne planten tørke opp litt mellom hver gang du vanner.